Sako Brewery is een jonge brouwerij, gevestigd in het Pajottenland, dé thuisbasis van lambiek. Koen en Willem van Sako Brewery houden hun streekproducten in ere. Vanaf 2024 brouwen ook zij lambiek!
Lambiek bier is een unieke biersoort. Het bier komt tot stand door spontane gisting en rijpt tot wel 3 jaar in eikenhouten vaten. De spontane vergisting komt tot stand door het wort bloot te stellen aan de open lucht. Tijdens de koude wintermaanden doen de Brettanomyces Bruxellensis en Brettanomyces Lambicus – beiden eigen aan het Pajottenland – ’s nachts hun werk. De spontane vergisting is precies wat dit bier zo bijzonder maakt!
Deze website maakt gebruik van cookies zodat we je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen van jou wanneer je terugkeert naar onze website en helpt ons team te begrijpen welke delen van de website je het meest interessant en nuttig vindt.
Het strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde zijn ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.
Als je dit cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan. Dit betekent dat je elke keer dat je deze website bezoekt cookies opnieuw moet inschakelen of uitschakelen.
Deze website maakt gebruik van Google Analytics om anonieme informatie te verzamelen, zoals het aantal bezoekers van de site en de meest populaire pagina's.
Het inschakelen van dit cookie helpt ons om onze website te verbeteren.
Gelieve eerst de strikt noodzakelijke cookies in te schakelen, zodat we je voorkeuren kunnen opslaan!
Meer informatie over ons Cookiebeleid